Vinné párování, kombinování vína například se sýry, je oblíbenou aktivitou pro mnohé z nás. Avšak čokoládové párování dlouho unikalo naší pozornosti. Přitom spojujeme čokoládu se spoustu chutí v našich oblíbených dezertech. Ruku na srdce, kdo by odmítl čokoládový dezert, když je mu nabídnut?

Přesto při párování je čokoláda více partnerem, než surovinou, či ozdobou. Nemusí jít vždy o spojení s ovocem, či něčím sladkým. Můj oblíbený partner tmavé 75% čokolády z Kostariky, kterého vám v tomto veselém velikonočním období chci doporučit je švýcarská brandy Williams (STUDER VIEILLE POIRE WILLIAMS), v lahvi této nejjemnější hruškové pálenky je doslova louhována ikonická švýcarská velehora Matterhorn, přesvěčte se sami! Dobrou kombinací s čokoládou Ciao Cacao je i dostupnější Spíšská hruška. Těšíme se na vaše ohlasy z degustace!

Přejeme veselé Velikonoce

Tagged with: , , ,