Kostarika

Boby z Kostariky Nahua Cacao

Nahua (vyslovuje se /ˈnɑːwɑː/) je přední producent výběrového kakaa z Kostariky se sociálním posláním, který dodává předním výrobcům čokolády a obchodníkům s kakaem po celém světě. Pěstované v úrodné půdě Kostariky naše single-origin Trinitario boby mají svůj plný chuťový potenciál plně rozvinutý díky pečlivě nastavenému procesu po sklizni.

Spolupracujeme přímo s nejlepšími místními farmáři, získáváme čerstvé boby a řídíme proces následující po sklizni v našem kontrolním fermentačním zařízení v idilyckém kostarickém klimatu, důsledně dodržujeme standardy kvality.

Nahua se zavázala zlepšovat život drobných zemědělců prostřednictvím školení, podpory a angažovanosti komunity a zaměřit se na životní prostředí podporou udržitelných zemědělských postupů, opětovným zalesněním a zachováním přírodních ekosystémů. Usilujeme o pozitivní dopad bob po bobu.

Vize

Rok založení 2011 v San José na Kostarice, Nahua je vášnivě jemné výběrové kakao a vynikající čokoláda. Díky dosažení prémiové kvality jednodruhových bobů z regionu Upala na Kostaricejsme rozšířili naše zaměření na podporu malých farmářů prostřednictvím technologických školení a programu sociálního rozvoje v rámci programu „Nahuovy renovace kakaa“ ( Nahua’s Cacao Renovation Program).

Výzvy

V Nahua jsme stejně zanícení zdrojem bobů, jako i vlivem na životy pěstitelů kakaa. Jsme odhodlaní podporovat a umožnit malým zemědělcům prostřednictvím technických, ekologických a sociálních programů podporovat lepší životní podmínky zemědělců, udržitelné postupy znovuzalesňování a zachování přírodních ekosystémů. Producenti se špatně řízenými kakaovými plantážemi v současné době sklízejí jen asi 600 kilogramů čerstvého kakaa na hektar za rok s výdělkem jen 500 USD ročně na hektar.Producenti, kteří se plně podílejí na programu obnovy kakaa v programu Nahua’s Cacao Renovation mají potenciál zlepšit kvalitu svých odrůd kakaa a více než zdvojnásobit jejich produkční výtěžky do 24 měsíců.

Popis produktu

Naše boby mají silnou kakaovou chuť s vyváženou kombinací žlutého ovoce, citrusů, červených bobulí a karamelových tónů. Kyselost je nízká až střední s vysokou fermentací – více než 75 %. Tento jedinečný profil kakaových bobů ztělesňuje bohatou chuť, kterou očekáváme z Kostariky.

85-90 bobů na 100 gramů 0% plesnivých, 0% červených, 0% bobů, 5% -10% fialových(to značí částečnou fermentaci) 7% vlhkosti.

© 2018 Obsah Ciao Cacao • Obchodní podmínky • Fotografie za podpory Tomáše Karafiáta © 2018 kafoto.cz • © 2015 Alpha. Created by KrownThemes. Powered by WordPress.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!